News
Welkom op de Genealogie site van de familie Breedveld
Monday, December 5, 2022 5:15 PM

Breetvelt_1544.jpg

Lakzegel_Breetvelt.jpg

Alemans_wapen.png

William_III_Heessel.jpg

Op deze site vindt u informatie over het geslacht van "van Breetvelt", later Breedvelt, tegenwoordig meestal Breedveld, vernoemd naar het landgoed Breedveld in Zevenhuizen. Momenteel gaat de lijn terug tot voor 930 AD en 35 generaties.
Ik heb nog zeer veel niet verwerkte informatie, die zal de komende tijd op deze site worden toegevoegd, ook voeg ik steeds meer feitjes en verhalen toe aan de diverse personen, onder de tabbladen "Notities" en "Multimedia", houdt deze site dus in de gaten.

Om privacy redenen kunt u de data van o.a. levende personen niet zien, wilt u meer raadplegen, dan kunt u een gebruikersnaam aanmaken (klik op aanmelden/Sign In), na goedkeuring heeft u toegang tot alle gegevens.

De familie Breedveld, vroeger Breetvelt, eerder van Bleijswijck stammen af van het Ridderlijke geslacht Aelman, 1 van de 7 huizen te Zevenhuizen.
Van Ridder Aelman is bekend dat dit een bastaardzoon was van Graaf Willem III "de Goede" (op de tekening boven) verwekt bij een van Brabandsche jonkvrouw de Moor. Later heeft Willem de Goede deze bastaard zoon als wettig zoon erkend, hem tot Ridder geslagen en in de adelstand opgenomen.
Het Landgoed Breetvelt te Zevenhuizen zou uit de nalatenschap voortkomen van Willem de Goede.
Het eerste wapen en lakzegel werden het eerst gevoerd door Cornelis Claesz. van Breetvelt die voor het eerst de naam "van Breetvelt" voerde, het wapen toont de kleuren geel en blauw, wat staat voor adel en trouw, 2 patrijzen, welke voor vrolijkheid en positieviteit staan, het kruis is een vee-brandmerk, waar duidelijk de 7 van Zevenhuizen in verwerkt is. (Met dank aan Arnold Doorn voor het lakzegel en de kleuren.)
Het 2e wapen behoorde aan Ridder Jan Aelman (1310)


Ik ben in het bezit van een digitale kopie van bovenstaande landkaart uit 1566, langs de Rottekade van Zevenhuizen (links) tot het toen nog ommuurde Rotterdam (rechts). Op deze kaart zijn diverse locaties te zien waar Breetvelt's woonden, en een leuk verhaal van de opsteller, waar ook Willem Cornelisz Breetvelt in genoemd wordt. (voor meer informatie klik op de kaart)

Veel informatie is ook terug te vinden in 2 Gens-Nostra's, uit 1961 en 1970. (klik op jaartal om te downloaden)

Dank u voor uw bezoek.
Roland Breedveld http://breedveld.net
Roland  @  Breedveld  .  net

Breedveld - van Breetvelt - van Bleijswijck - Aelman
Favorites